طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش
انتشار: شهریور 08، 1400
بروزرسانی: 15 آذر 1404

طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش

طرز تهیه خورش فسنجان رشتی با مرغ، اردک و گوشت قلقلی مجله کوروش

گردوهای سابیده شده یا چرخ کرده را به پیاز داغ و زردچوبه اضافه کنید. گردو را روی شعله ملایم ۳ تا چهار دقیقه در روغن تفت دهید. وقتی گردو خوب تفت خورد، ۴ لیوان آب سرد اضافه کنید و روی شعله ملایم به مدت ۱ ساعت گردو و آب را بپزید. اما این خورشت را با گوشت تکه گوسفندی و گاوی نیز تهیه می کنند. در عین حال خورشت فسنجان با گوشت چرخ کرده نیز متداول است.

  • من خیلی از سس فسنجون خوشم میاد و زیاد میخورمش ولی بعضیا کمتر میخورن.
  • بازگشت به سلیقه شما انجام میشه و نیازی نیست دلیلی برای بازگشت محصول ارائه کنید.
  • با یک قاشق یا کفگیر مرغ را با مواد دیگر هم بزنید تا به هم آغشته شوند.
  • رنگش رو خوب ببینین و با تصاویری که در ادامه میبینین مقایسه کنین.

ظاهرا این غذا به حدی مهجور بوده است که مردم سایر نقاط ایران آن را نمی شناختند. مرغ ها را جداگانه سرخ کنید و حدود یک تا دو ساعت آخر به غذا اضافه کنید تا هم کاملا بپزد و هم طعم ها به خورد هم بروند. در ادامه وقتی خورشت روغن انداخت و قدری غلیظ شد، مرغ ها را به خورشت اضافه کنید تا خوب بپزد. در ظرف جداگانه ای مرغ را سرخ کنید و سپس مقدار کمی آب روی آن بریزید و اجازه دهید نیم پز شود. برای خرید مغز گردو می توانید از فروشگاه های افق کوروش به روش اینترنتی، حضوری یا تلفنی، اقدام کنید.

مرحله دوم: تفت دادن گوشت و پیاز

در دوران ساسانی به مناسبت پایان زمستان و رسیدن بهار، در اسفند ماه و مراسم نوروز از این خورشت استفاده می شده و کلمه فسنجان معرب نام باستانی آن یعنی اسپندگان است. مناطق شمالی کشور با استفاده از گوشت پرندگان شکاری، قیسی و گردوی کاملا آسیاب شده، با مزه ترش و شیرین (ملس) این خورشت خوشمزه را طبخ می کنند. در مناطق مرکزی ایران، با اضافه کردن شکر و یا قند و با استفاده از گوشت مرغ، بوقلمون و یا گوشت قرمز، خورشت فسنجان با مزه شیرین طبخ می شود. مغز گردو بکار رفته در این فسنجان کاملا ریز آسیاب نمی شود و دانه های ریز آن بعضا در خورشت مشخص است. پس از اینکه گردو ها کامل به روغن افتادند رب انار را به گردوها اضافه می کنیم.

شأن یک خانواده ایرانی، مسکن ۲۵ متری نیست

توجه داشته باشید اگر گردو را در قابلمه بدون روغن تفت دهید، عطر و بوی آن بیشتر ساطع می شود. در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت مرغ به مدت ۳۰ دقیقه نیم پز شود. در حین پخت گوشت مرغ، یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن به آن اضافه می کنیم. بنابراین باید خورش فسنجان را برای مدت بیشتری روی گاز قرار دهید.

۴۵ مدل گوشواره رزینی خاص برای پاییز ۱۴۰۲ یه گوشواره دوست داشتنی برای یه استایل دوست داشتنی

در ادامه کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در مرحله بعدی مغز گردو را آسیاب کنید و به قابلمه اضافه کنید. مخلوط پیاز و مغز گردو را حدود ۵ دقیقه دیگر تفت دهید سپس رب انار را اضافه کنید. برای تهیه خورش فسنجان ابتدا باید مرغ ها را آماده کنید ، برای این منظور مرغ ها را تمیز کنید و به خوبی بشویید ، سپس پس از خشک کردن مقداری نمک ، فلفل سیاه روی مرغ ها بپاشید. یک تابه مناسب و گود روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس اجازه دهید روغن داغ شود. پس از اینکه روغن داغ شد مرغ ها را داخل تابه بچینید تا با حرارت ملایم سرخ شوند.