بروزرسانی: 15 آذر 1404
این 9 غذای محلی یزد، حرف اول را خوشمزگی می زنند!
این 9 غذای محلی یزد، حرف اول را خوشمزگی می زنند!
در زمان ناصر الدین شاه قاجار، زرشک یکی از موادی بود که در پلو به کار می رفت و پلوها را بسته به موادی که به آنها افزوده می شد نام گذاری می کردند. به سبب هماهنگی که بین مواد زرشک پلو به لحاظ رنگ و مزه برقرار بود، بیشتر در جشن ها و عروسی ها پخته می شد. موادی که برای تهیه این غذای ایرانی به همراه زرشک به کار می رفت بسیار متنوع بود. اگر بخواهیم طعم اصیل غذای ایرانی را به توریست ها بچشانیم، دیزی یا آبگوشت به عنوان اولیت گزینه به ذهنمان می آید. غذایی که از بدو کودکی در جمع های خانوادگی و آداب سنتی در ذهن ما نقش بسته است و از غذاهای محبوب محسوب می شود.
- این غذا نیز بسیار ساده است و برای پخت آن از چوواش در کنار سیر، آبغوره، تخم مرغ و انواع ادویه استفاده می شود.
- نام کرک بپرس هم شاید برای شمایی که اهل مازندران نیستید عجیب باشد!
- لپه ای را که از چند ساعت قبل خیسانده اید، به بقیه مواد اضافه کنید و قدری هم بزنید تا لپه تفت مختصری بخورد و خامی آن گرفته شود.
- این نوع از غذا را می توانید همراه با سالاد شیرازی و یا ترشی بنه میل نمایید چرا که طعمی فوق العاده به آن می بخشد.
- غذاهای محلی کرمانشاهی بسیار لذیذ هستند و حتی پایشان به نقاط دیگر کشور هم باز شده است.
- برای اقامت در این شهر هم می توانید روی سایت جاجیگا حساب باز کنید و با اجاره سوئیت و آپارتمان مبله در تبریز سفری خاص را رقم بزنید.
برای پخت این غذا ابتدا بادمجان را روی حرارت نگه می دارند تا کبابی شود، سپس پوست آن را می کنند، آن را له می کنند و با تخم مرغ و گوجه سرخ می کنند. درضمن چاشنی این غذا سیر است که طعم آن را بسیار منحصربه فرد می کند. لازم است بدانید این غذا اولین بار توسط فردی به نام محمد قاسم خان والی، سفیر ایران در روسیه و حاکم گیلان در دوره پادشاهی ناصرالدین شاه بوده است. او به دلیل علاقه زیاد به آشپزی، این غذا را در رشت مرسوم کرد و نام خود را روی آن گذاشت. اهالی شهر رامسر با ترکیب سبزیجات معطر، آرد، برنج، دوغ، سیر، باقلای خشک و ادویه جات، آشی خوشمزه به نام آش دوپتی را می پزند که آوازه عطر و طعمش در همه جا پیچیده است.
خورش کئی انار
منطقه گردشگری کرفون در ۱۳ کیلومتری بابلسر در جاده ساحلی به سمت ساری قرار دارد. کرفون دارای ساحل زیبا و ماسه ای است که سالانه توانسته مسافران و گردشگران بسیاری به خود جذب کند. در این منطقه برای تفریح امکانات متعددی وجود دارد و اگر اهل تفریحات آبی هستید، در منطقه کرفون این تفریحات در دسترس است. یکی از زیباترین و جذاب ترین دیدنی های بابلسر، منطقه ساحلی میرود است.
خورش کدو سرکه شیره؛ غذای محلی یزد
فرآیند تولید قرمه سبزی با قرمه کردن گوشت آغاز شد و در طی قرن ها، افزودنی های خوش طعم دیگر مثل سبزی قورمه و چاشنی های ترشی با این خورش هم نشین شدند. به همین خاطر از قدیم آن را به روش های خاصی (خشک کردن، نمک سود کردن و البته قرمه کردن) نگهداری می کردند. این روش هنوز هم در بسیاری از نقاط کشور و به ویژه در میان عشایر و روستاییان کاربرد دارد.
این گیاه در مناطق متنوعی از ایران کشت می شود و خوشبختانه هنوز تولید و فروش آن رونق دارد. امروزه بسیاری از افرادی که نذر دارند، شله زرد درست می کنند و طلب اجابت خواسته شان را از خداوند می کنند. در سفره های افطار ماه مبارک رمضان و یا نذری های ماه محرم شله زرد بیشتر دیده می شود. از المان های مهم تاریخ آئینی و داستان های سنتی ایران شله زرد نذری است. به همین خاطر کیفیت این غذا در آن دوران بالاتر از رشته پلوهای امروزی بود. قدیمی ها معتقد بودند با خوردن رشته پلو در شب اول سال رشته کار در سال آینده به دست خانواده می آید.